Palvelu Makasiini on
Ylivieskan vanhin rautakauppa

Palvelu Makasiini on Ylivieskan vanhin rautakauppa, olemme toimineet jo vuodesta 1985 alkaen.

Olemme luotettava kumppani!

 luotettava kumppani

Kuva yrityksen perustamisvuodelta 1985.

Kuva yrityksen perustamisvuodelta 1985. Kuvassa yrityksen perustajat Paavo, Leo ja Rauno sekä työntekijä Hannu. (vasemmalta Paavo, Hannu, Leo ja Rauno). Yrityksen ensimmäinen toimipiste oli Korjaamontiellä.

Yrityksen alkuvuodet

Yrityksen perustivat Leo Metsälä, Paavo Saviluoto ja Rauno Lampela. Yritystoiminta alkoi 390m² tiloissa Korjaamontiellä. Vuonna 1988 yritys osti Ylivieskan kaupungilta tontin Tulolantien varresta, johon rakensi yhteensä 1750m² tilat.

Vuonna 1991 tehdyn laajennuksen jälkeen kokonaispinta-alaksi tuli lähes 3000m². Silloin valmistuneissa tiloissa yritys toimii edelleen.


Kuva Korjaamontieltä.

Kuva Korjaamontieltä, jossa Makasiinin kalusto tyylikkäästi rivissä.

 Kuva vuodelta 1988.

Kuva vuodelta 1988. Tontti on ostettu Tulolantien varresta ja valmistelut uuden myymälän rakentamiseen ovat alkaneet. Kuvassa Veli-Pekka on päässyt aloittamaan alueen raivaustyöt.

Kuva vuodelta 1989.

Kuva vuodelta 1989. Uudet nykyaikaiset myymälätilat ovat valmistumassa.

Kuva vuodelta 1994.

Kuva vuodelta 1994. Suomessa ja Palvelu makasiinissa elettiin kovia aikoja. Devalvaatiosta oli selvitty ja tulevaisuuden suunnittelu on käynnissä. Kuvassa omistajat Leo ja Paavo.

2000-luvulle itsenäisenä rautakauppana


Palvelu Makasiini toimi Rautia- ketjussa aina 2000- luvun alkuun asti, jonka jälkeen on jatkanut toimintaa itsenäisesti. Yrityksen toiminnan painopiste oli siirtynyt vuosikymmenten aikana tukkuliikkeestä enemmän palvelevaksi rautakaupaksi. Merkittävimmät asiakkaat olivat rakentajat, maatalousyrittäjät, rakennusliikkeet sekä julkiset yhteisöt.


2020-luvulle itsenäisenä erikoisliikkeenä

2010- luvun loppupuolella tapahtui yhtiössä merkittäviä nimityksiä. Vuonna 2017 Palvelu Makasiiniin nimitettiin historian ensimmäinen ulkopuolinen toimitusjohtaja ja vuonna 2018 hallitukseen nimitettiin uusi ulkopuolinen puheenjohtaja.


Rakentamiskulttuurin muutoksessa liiketoiminnan painopistettä siirrettiin enemmän palveluliiketoimintaan, monipuolistettiin osaamista kahdella rekrytoinnilla, lanseerattiin uusia tuotteita sekä kohennettiin myymälän ilmettä ja päivitettiin yritysmerkki sekä slogan.


Rekrytointien jälkeen oli pätevät ja osaavat henkilöt myymälässä, levypuolella sekä suoramyynnissä. Jo samana vuonna havaittiin, että tehdyt toimenpiteet olivat liiketoiminnan kannalta oikean suuntaisia.

2021 palvelu Makasiini Oy:n liiketoiminnan osti ARTO OJALA /jaloa Oy

2021 Palvelu Makasiinin liiketoiminta siirtyi seuraavalle sukupolvelle. Palvelu Makasiini Oy:n liiketoiminnan osti yrityksen vt. toimitusjohtaja Arto Ojala. Palvelu Makasiinin toimitusjohtajana Ojala oli toiminut vuodesta 2017.


Toiminimi on edelleen Palvelu Makasiini, myös yhteystiedot sekä toimipaikka säilyivät entisellään. Henkilökunta siirtyi vanhoina työntekijöinä uuteen yhtiöön.


Palvelu Makasiinin toiminnan kehittämistä jatketaan kehitys- ja investointisuunnitelman mukaisesti. Hallituksen tueksi on perustettu advisory board. Yrityksessä on motivoitunut henkilökunta, joka haluaa kehittää itseään sekä yhtiön liiketoimintaa vielä paremmin vastaamaan tulevaisuuden haasteita.


Ylivieskan lähiseutu on elinvoimaista aluetta ja antaa motivoituneelle henkilökunnalle hyvän ympäristön toimia. Palvelu Makasiini on ottanut suuria kehitysaskeleita viime vuosina ja kehitystä tullaan jatkamaan.Ota yhteyttä!